Cel mai mic computer din lume măsoară un milimetru pătrat!

Cel mai mic computer din lume măsoară un milimetru pătratv

Cercetătorii au creat cel mai mic sistem computerizat din lume pentru a trata pacienţii suferinzi de glaucom. Având dimensiunea de numai 1 mm pătrat, micul dispozitiv înzestrat cu funcţia de monitorizare a presiunii se implantează în globul ocular al unei persoane.

În pofida dimensiunilor, computerul miniatural înglobează un ultra microprocesor de putere mică, un senzor de presiune, un acumulator subţire cât o folie, o celulă fotovoltaică şi un emiţător radio cu antenă ce poate transmite date unui dispozitiv de citire extern.

Potrivit creatorilor prof. Dennis Sylvester, prof. David Blaauw şi prof. David Wentzloff, de la Universitatea din, unitatea computerizată, nedenumită încă, nu necesită reglarea manuală a semnalului radio pentru sincronizarea cu o reţea wireless de computere.

De asemenea, mai spun savanţii, o reţea extinsă alcătuită din asemenea unităţi ar putea ajunge într-o zi să monitorizeze nivelul poluării şi integritatea structurală, ar putea deveni sisteme de supraveghere şi chiar conferi inteligenţă şi detectabilitate, virtual, oricărui obiect.

Procesorul care intră în componenţa dispozitivului de monitorizare oculară este a treia generaţie de cip Phoenix pus la punct de cercetătorii Universităţii Michigan, care foloseşte un design unic şi un sistem inteligent de gestionare a energiei, pentru a menţine un consum redus. Acest nou sistem se activează la fiecare 15 minute pentru a face măsurători, la un consum de aproximativ 5,3 nanowatti.

Pentru a i se reîncărca acumulatorii, dispozitivul necesită o expunere zilnică de zece ore la lumină artificială sau 1,5 ore de lumină solară. Dispune de o capacitate de stocare echivalentă cu informaţia pe care o pote acumula într-o săptămână întreagă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s