Maşina eoliană a parcurs 5.000 de km cu doar 50 RON

Doi inventatori germani au călătorit 5.000 de km de-a lungul Australiei, folosind o maşină-prototip ce se încarcă cu ajutorul vântului. Călătoria de 3 săptămâni de la Perth la Sydney i-a costat doar 16 dolari australieni, echivalentul a 50 de RON.«Wind Explorer», cum este intitulat autovehiculul, poate călători 100 km folosind jumătate din cantitatea de curent electric necesară funcţionării unei maşini de spălat.
Cei doi inventatori spun că maşina lor este primul autovehicul autonom pe bază de vânt. Wind Explorer funcţionează cu baterii de litiu-ion ce se încarcă cu ajutorul unei turbine mobile. De asemenea, pentru acumularea de energie suplimentară, cei doi au folosit şi zmeie.

Am vrut să demonstrăm fezabilitatea acestei idei. Sunt foarte mulţi oameni sceptici, noi am vrut să arătăm cât de eficientă este această tehnologie„, a declarat unul dintre inventatori.
Maşina cântăreşte 200 de kg şi poate atinge viteze de 88.5 km/h. Graţie acestui test, Wind Explorer a devenit primul vehicul eolian ce a traversat un continent.
„Lumea este pregătită pentru această tehnologie. În 20 de ani, totul va fi schimbat. Vor fi atâtea maşini electrice în oraşe încât nu va mai exista poluare sau zgomot excesiv”, susţin inventatorii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s